karpervissen met boillies

Coronatijd doden

Niets is oneindig. Ook niet de impasse die nu als een schaduw is neergedaald over jouw sociale leven. Binnen de kortste keren mag je weer afspreken met vrienden en op vakantie!

De eerste stappen worden gezet op het moment dat we dit artikel schrijven. Vaccinaties komen op gang, sommige corona maatregelen worden teruggedraaid en sommige grenzen gaan langzaam maar zeker weer open. Voorzichtig plaatsen mensen boekingen voor reizen naar het buitenland! Dat wat vroeger zo normaal was, wordt nu in ene heel bijzonder.

Alles goed en wel, maar naast werk en studie zit jij nog gewoon thuis in je vrije tijd. Zeker wanneer jij één van de velen bent die altijd lol maakte met vrienden en in de weekenden meestal buiten de deur te vinden was. Dat gaat niet zo makkelijk wanneer je anderhalve meer afstand van anderen moet houden. In een theater of bioscoop zitten is een stuk minder leuk wanneer je dat niet op een ontspannen manier kunt doen.

Gelukkig kun je daar nog even mee wachten en in de tussentijd een andere favoriete bezigheid oppakken. Heb je die niet of ben je niet gemotiveerd genoeg? Ga toch echt wat doen! Je bent dan wel geen haai die sterft wanneer die niet zwemt, maar inactiviteit is wel dodelijk voor de geest. Straks heb je helemaal nergens meer zin in.

Dus kom op, hup, die stoel uit!

De natuur in

Je mag nog steeds gewoon wandelen. Ook joggen, hardlopen en fietsen zijn toegestaan. Van je dagelijkse tripje naar de supermarkt – met mondkapje! – tot een sessie die meer lichaamsbeweging als doel heeft, dat kan allemaal gewoon nog.

En nog actiever bezig zijn is eveneens mogelijk. Ga lekker vissen! Maak die activiteit nog uitdagender door achter karpers aan te gaan. Dan heb je wel speciaal lokaas nodig, een worm is echt niet goed genoeg. Bovendien moeten ze eerst jouw kant op komen via een spoor van zogeheten tijgernoten of boilies. Kies voor Krill boilies om van de hoogste kwaliteit op dit gebied te profiteren.

Artistiek verantwoord

En nee, je hoeft helemaal niet geschoold te zijn hiervoor. Maar je kunt de kunsten wel gebruiken om je gevoelens van je af te zetten. Schrijf een gedicht of verhaal, maak een illustratie of schilderij of ga aan het beeldhouwen. Fotograferen is natuurlijk ook een mogelijkheid. En muziek maken, alleen of samen met een partner in crime!

Achter gesloten deuren

Dat komt geheimzinniger over dan we bedoelen. Maar thuis is echt nog wel genoeg te beleven. Zet een fijne plaat op en lees een boek. Doe een spel met je partner, huisgenoten en/of kinderen. Ga in de tuin bezig, maak grondig schoon, geef je woning een opknapbeurt. En om uit te rusten zet je een filmpje op of ga je lekker gamen! Kortom, vervelen is nergens voor nodig. En dat weet je zelf ook.

Author: Acties met korting